Lärkängen’s Good Luck Charm 

“Heavy”

 

 

Heavy_6years

 

Född 1998-03-03

Reg.nrS20458/98

 

e. FINUCH INTUCH NORDUCH LPI

Alistair's Knight Of Gold

 

u. Lärkängen’s All My Loving

 

HD grad 2

Stamtavla

Meriter

Bilder

 

Heavy köpte jag av Lärkängen´s kennel, han var fem månader när jag hämtade honom ifrån Vålberg. Jag hade då en 13 årig beardis hemma vid namn Farmarens Check Point Charlie och jag tyckte att det kunde vara lämpligt att skaffa en till. Det var inte helt lätt till en början… Gamlingen Charlie hade väl ingen vidare lust att släppa in en nykomling till hans flock. Men efter mycket om och men så gick det bra.

 

Heavy växte upp till en stillig pojke, som valp ställdes han ut i Jönköping och blev BIR-valp mot en valp, då väcktes mitt utställningsintresse. Jag började också träna lydnad för skojs skull, Heavy däremot hade den åsikten att han tyckte det var mycket roligare att lukta på godsakerna vid träd stammarna!!

 

Till mattes fasa... en vintermorgon skulle jag hämta tidningen, det var isigt och halt ute. Heavy följde som vanligt med och sprang omkring och lekte! Dessvärre halkade han omkull på isen och slog i höften ordentligt. Han var nog halt i en vecka och efter kontakt med veterinär så fick han smärtstillande och efter två dagar var han bra! När det var dags för höftledsröngen blev resultatet HD grad 2 på vänster höft. Veterinären tror att det har med skadan att göra... Det var med sorg jag läste HD resultatet… Vi kunde bara hålla tummarna för att inte skulle få problem med det i framtiden…

 

Jag fortsatte att ställa ut Heavy och han fick sitt första cert i Norrköping - oj vad jag blev glad! Men efter den utställningen började höften spöka - han visade hälta och han hade jättesvårt att röra sig… Nu går han på metacam när han får ont, samt glucosamin och biosynov. Han får även massage en gång i veckan. Han lever nu ett normalt beardis liv och har mycket spring i benen. Heavy har blivit nedklippt för sitt eget bästa….Heavy är nu fyllda 11 år och är en pigg grabb. Han älskar att gå långa skogspromenader och bära på pinnar. Han ligger ofta nergrävd under en buske och vilar

Han är väldigt duktig på att gräva gropar. Han tycker att det roligaste lydnads momentet är apportering.  Och gå slalom mellan benen är en favorit sak. Han är väldigt speciell denna hund ibland undrar man om han inte förstår allt man säger till honom. Även heavy har träffat får, men det var något han inte tyckte om. Han har ett smeknamn ,lill-björne han är väldigt lik sin far Björne både till sättet och till utseendet.

Tror att Anne-Marie håller med om det. Hoppas att jag får många år till med denna pojke.