SE UCH Lärkängen’s On The Radio

“Lukas”

 

  

 

Född 2004-04-20

Reg.nr. S36278/2004

 

e. SE UCH Synvillans Power Quest

 

u. SE UCH Alistair's Upsydaisy

 

HD B

Artros ua

 

 

 

Avkommor

Stamtavla

Meriter

Bilder

 

Efter att Heavy började få problem med sin höft blev jag sugen på att skaffa en till beardis, självklart från Lärkängens kennel. Jag visste att Anne-Marie planerat att para Hoppsan med Nisse så jag pratade med henne och bestämde mig att jag ville ha en hane från den kullen…

 

Jag hämtade en liten blå vilding vid namn Lukas! Han är precis den hund jag önskat mig - full med energi fast samtidigt kontrollerbar. Han är en snygg hund, välvinklad  och har ett underbart temperamet. Även höfterna är bra: HD grad B – vilken  lättnad.

 

Lukas är utställd med ett flertal CKn samt med placeringar i bhkl . I Borås 2006 vann han sitt första cert och blev dessutom BIM… jag svävade på moln. Sen ställde jag även ut i Ransäter för en rasspecialist och fick jättefin kritik: ”

härlig hane, utm.prop, underbart huvud och uttryck, bred skalle, vackra milda ögon, utm pigment, stilig hals, mkt goda vinklar fram och bak , markerat förbröst, vällagt kors, ngt höga hasor, utm kropp och ben stomme, rör sig spänstigt och vägvinnande”

 

Lukas har genomgått en Mentalbeskrivning i september 2006 för att se hur han beter sig vid sådana prövningar. Allt gick bra och jag är jättenöjd! Känd mentalstatus med tvåa på skotten. Det hela var en rolig tillställning!

 

Nu kommer jag försöka träna in lydnads ettan så kanske någon gång jag kan få ett lydnadsdiplom på honom,  Vi tränar också vallning när tillfället ges. Han tycker det är jätteroligt och jobbar bra.

Vi har fått omvända honom från att jaga fåren till att valla fåren vilket har givit ett mycket bra resultat. Nu vallar han koncentrerat och är lyhörd på mig. Det är en härlig känsla att jobba med beardisen för det den är gjord för.

 

Heavy får agera får ibland när han springer för långt, vilket Heavy uppskattar si så där. Nu har Lukas även Godkänt vallanlagsprov. För meriterna i utställningsringen och i fårhagen och mh beskrivningen har lukas fått allround beardis brons plaketten. Den har en särskild plats på väggen. Nu har vi även börjat en tävlings lydnads kurs och hoppas att komma ut på lydnadsplanen i sommar om mattes nerver håller.  Han är en härlig hund att träna med han tycker allt är roligt och har en härlig attityd. Även om han i fotgåendet är lite busig så han drar av matte brallorna.

 

image001.jpg